Harran Üniversitesi Kardiyoloji Kliniği Bölgesinde Öncü Olmaya Devam Ediyor
Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, özellikle son yıllardaki başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmektedir.
Bilgi işlem altyapısı ve güçlü ekibi ile bölgenin ve Şanlıurfa’nın lider sağlık merkezi olma sürecini hızlandıran Kardiyoloji Kliniği, 2 hocası ile şehrimiz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi halkı için hasta memnuniyeti odaklı bir çalışma sergilemektedir. 3 doçent ve 11 Araştırma Görevlisi, alanlarında yüksek deneyime sahiptir.
Gelişmiş ülkelerde yapılabilen her türlü tanı, tedavi ve anjiyo işlemleri, erken teşhis ve tedavi imkanı sağlayan teknolojik aletlerle donatılmış Kardiyoloji Bölümü’nde gerçekleştirilmektedir.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda görüntüleme sistemi deneyimli bir ekip tarafından, profesyonelce, gerekli dezenfeksiyon kurallarına uyularak başarıyla uygulanmaktadır. Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ ve Prof. Dr. Asuman Biçer, kalp kapak hastalıkları ve doğumsal kalp hastalıklarının tanı ve tedavi süreçlerinde görev almaktadır.
Kardiyoloji Bölümünde; Özellikle doğuştan kalp hastalığı olan bireylerin kalp deliklerinin değerlendirilmesinde, kalp deliklerinin kapanma sürecinde, mekanik kalp kapağı olan hastalarda kapak yapı ve fonksiyonlarının değerlendirilmesinde veya kalp kapakçığı olan hastalarda nedeninin araştırılmasında. genç yaşta inme, kalbin yeterli bir şekilde görüntülenemediği durumlarda uygulanan bir tanı yöntemi olan yemek borusu kullanılarak teşhis yöntemidir. Eko anlamına da gelen TEE işlemi sıklıkla kullanılmaktadır.
Kalp ve akciğeri birbirine bağlayan damarlarda artan basınç ve akciğerlerdeki küçük atardamarların çeşitli nedenlerle tıkanmasının neden olduğu değişikliklerin tedavi edilmediği takdirde ölüm veya kalp yetmezliği ile sonuçlanabileceğini belirten Prof. Asuman Biçer; “Hastalar başlangıçta genellikle nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, halsizlik ve ödem gibi belirtiler yaşarken, ilerleyen dönemlerde bayılma görülebiliyor. Pulmoner hipertansiyon kronik bir hastalıktır, günlük yaşamı kısıtlar, hastalar yaşam kalitelerini düşüren pek çok semptomla karşı karşıya kalırlar, genellikle nefes darlığı testi yaptırmak için doktora giderler ve farklı tedaviler görürler. Bu hastalıkta tedavinin amacı; hastanın yaşam kalitesini iyileştirmek, ölümü azaltmak, semptomları ve fonksiyonel durumu iyileştirmek. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç o kadar iyi olur. Bu nedenle yukarıda belirtilen şikayetleri olan hastaların mutlaka kardiyolojik değerlendirmeden geçmesini öneriyoruz.”
prof. Dr. Asuman Biçer, kliniklerinin akciğer damarlarını ve akciğerdeki odacıkları etkileyen nadir hastalıklardan biri olan pulmoner hipertansiyon hastalarının tanı, tedavi ve takibinin yapıldığı Şanlıurfa ilindeki tek referans merkezi olduklarını da belirtti. Kalbin sağ tarafı yapılır ve tüm hastalarımız gönül rahatlığıyla Harran Üniversitesi Hastanesi’ni tercih edebilirler.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı